Kerstmis in de Adelbert kapel

Het was vrijdag 13 december voor de vierde maal dat alle kinderen van de Theresiaschool naar de kapel komen voor een kerstbezoek. Het begint inmiddels een traditie te worden!
De kinderen kwamen per groep naar de kapel met allerlei verschillende versieringen voor in de boom: een slinger, sterren, harten, zelfgemaakte ballen. Vaak voorzien van een mooie kerstwens! Eerst is de kerstboom alleen gevuld met lichtjes en aan het einde van de dag staat er een prachtig versierde boom…. Ook de mooie, gehaakte kerststal kon weer bewonderd worden.

Daarna was er voor de kinderen een verhaal van Toon Tellegen. Over de meikever die aan de sprinkhaan vroeg of hij ook geluk te koop had. Na het voorlezen wisselden we hierover met elkaar van gedachten: Is geluk te koop? Hoe ziet het er uit? Heb jij wel eens geluk gehad? Zijn er mensen die je geluk zou wensen? Het waren weer mooie gesprekjes….
Van tevoren was er met de school afgesproken dat ze per klas wat kaarsjes aan mochten steken en daar was door de kinderen goed over nagedacht. Licht voor vrede, geluk en gezondheid, voor iedereen!!

Bij het weggaan kregen alle kinderen een klein kaarsje mee, om aan iemand te geven die wel wat geluk kan gebruiken of om iemand een fijne kerst te wensen.

Scroll naar top